Karmikus kapcsolatok hálójában

2023.04.04 07:41

A karma szó pontos jelentésével nem voltam tisztában, amikor gyerek voltam, de azt hamar megtanultam, hogy mindennek van következménye, minden kimondott szónak, minden cselekedetnek. A karma, az ok-kozat törvénye. Ha ezt a törvényt tiszteletben tartjuk, és ennek ismeretében élünk, akkor arra törekszünk, hogy pozitív karmacsírákat hozzunk létre. Ellenkező esetben újra és újra ugyanazzal a leckével, nehézséggel találjuk magunkat szembe. A könyvemben úgy fogalmaztam ezzel a témával kapcsolatban, hogy amit beleteszel az életbe, azt veheted ki belőle. Ha figyelmességet, segítségnyújtást, szeretetet, kedvességet adsz, akkor ez fog szembe jönni veled. Ha nem törekszel a pozitív cselekedetekre, akkor a másik ember, mint tanító, mint tükör megmutatja számodra, milyen nehéz, fájdalmas életet teremtesz. 

A legnagyobb karmikus tanítások a hozzánk közelálló embereken keresztül érkeznek. Ezek a tanítások lehetnek könnyedebbek és nagyon fájdalmasak is, attól függően, hol tartunk a fejlődésben, mennyire vagyunk tudatosak az életben. A szüleinkkel, párunkkal való kapcsolat sok esetben fájdalmas, míg másoknál szeretetteljes. Bár tapasztalatom szerint a fájdalmas kapcsolatok vannak többségben. Nagyon ritka az olyan családi közeg, ahol akár gyerekként, akár felnőttként biztonságban, szeretve érezheti magát az ember. Egyrészt generációs probléma is, másrészt, ha a kapcsolataink ideálisak lennének, nem lenne semmi hajtóerő, ami arra sarkallna bennünket, hogy magunkba tekintsünk, és változzunk. Márpedig a fejlődés belső munkával, változás által lehetséges. 

A legizgalmasabb dolog, amikor megérted, hogy kivel milyen feladatot vállaltál, ki mire tanít téged az életben. Nyilván ehhez a kapcsolataidat elemezned kell, fel kell ismerned az ismétlődő mintákat, a visszatérő leckéket. Ezt sokféle módon megteheted, családállítással, meditációval, hipnózissal, attól függően  milyen módszert tudsz befogadni. Ha a felsoroltak közül egyik sem mozgatja meg a fantáziádat, akkor egyszerűen csak légy a saját életed külső szemlélője. Olykor állj meg, és tekints úgy az eseményekre, mint egy kívülálló, érzelmektől mentesen, elfogulatlanul, és nem ítélkezve. Figyeld a visszatérő leckéket, és a rájuk adott reakciókat, ezek sokat elárulnak arról, hogy mire tanítja egymást két ember. 

Én mindig szemlélődő típus voltam, figyeltem a világot, az embereket, és egészen korán elkezdtem rájönni arra, hogy ki miért került az életembe, kivel milyen feladatom van. Ezzel kapcsolatos megerősítéseket meditácókon keresztül, és a könyveim írása közben kaptam, mivel a történeteket a tudatalattiból hoztam fel a felszínre. Így fokozatosan egyre tisztább képpel rendelkeztem. Viszont, azáltal, hogy ismerem a saját történetem, tudatosan próbálom megoldani azokat a feladatokat, amiket életem karaktereivel vállaltam fel.

Önismereti kérdések: Hogyan jelenik meg a karma az életedben? Látod az események közötti összefüggéseket? Kik a legnagyobb tanítóid? Milyen leckékkel szembesülsz, hogyan oldod meg őket? 

Ha szeretnél a témáról bővebben, kicsit más nézőpontból is olvasni látogass el a www.felicitysheer.com weboldalamra, ahol a Blog - Csak Tagoknak menűben megteheted, illetve vásárolhatsz a webáruházból könyveket.

Rajmon Beáta

 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék