Nő kontra férfi

2014.10.14 08:05

 

 

"A férfiak főleg bizalomra, feltétlen elfogadásra, pozitív megítélésre, csodálatra, helyeslésre és bátorításra vágynak. A nők elsősorban gondoskodást, megértést, tiszteletet, hűséget, elismerést és megnyugtatást kérnek társuktól. A feladat attól nehéz, hogy ki tudjuk-e találni, a szeretet milyen megnyilvánulására áhítozik éppen a társunk."
John Gray

 

Nő kontra férfi

 
Mire vágyik a nő és mire a férfi egy kapcsolaton belül?
Aki párkapcsolatban él, biztosan megtapasztalta, hogy a két nem képviselőit más jellegű "jutalmazások" inspirálják. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a vágyak nem minden esetben érnek össze, nyilván vannak azonos metszéspontok. Az "erősebbik" nem egy fiatal képviselője így fogalmazta meg a kívánságlistát: szex, sör, rántott hús. Hogy értelmezzük e három szót?
A szex talán a legegyértelműbb a három fogalom közül, az intimitás rendszeres jelenléte a kapcsolaton belül. A sör már egy kicsit összetettebb fogalom, ide sorolandó minden olyan szabadidős tevékenység, amit a férfi a párja nélkül végez, baráti összejövetelek, hobby, sport...stb. A férfi ezen a területen maximális szabadságot igényel, ne legyen folyamatos ellenőrzés és elszámoltatás alatt tartva. A rántott húst talán úgy definiálnám, hogy az otthon melege, vagyis a női gondoskodás, meleg vacsora, háztartási teendők.
Lehet, hogy a fenti felsorolással nem feltétlenül értene egyet minden férfi, hiszen minden ember egyedi szemlélettel rendelkezik, itt pusztán egy mintát ragadtunk ki, amellyel talán a többség azonosulni tudna.
Ezzel szemben a nők mást várnak egy kapcsolattól,a sorrend persze eltérő lehet :nőiség megélése ( beleértve a szexet is) , biztonság ( anyagi, érzelmi), őszinte érdeklődés. Ez utóbbi felsorolás nem annyira kézzelfogható, mint a férfiaknál említett, sokkal inkább érzelmi töltetű fogalmakról van szó. A nő szereti, ha a párja figyel rá, érzelmileg bevonódik a kapcsolatba, ami nem minden férfinak megy könnyen, főleg abban az esetben, ha ezt a társa nem is hozza tudomására.
"A nőnek mindennap éreznie kell, hogy társa szereti, óvja, kiáll mellette és tiszteli, hogy olyannak fogadja el, amilyen. Akkor a nő kiteljesedik" - vallja egy interjúban Dr. Kéri Katalin, művelődéstörténész.
Mivel a két nem másképp van "kódolva" , ezért más formában tudják megélni párjuk mellett a kiteljesedést. Probléma akkor van, ha erről nem akarnak, vagy éppen nem mernek beszélni a társukkal. Ezért a megfelelő kommunikáció szintén elsődleges szempont kell, hogy legyen a párkapcsolaton belül. Olyan beszélgetésekre kell törekedni, amiből mindkét fél tud töltekezni és a párkapcsolat magasabb szintű megélését eredményezi.

Rajmon Beáta
 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék