Merkúr a Vízöntőben - Az őszinte, szabad kommunikáció ideje, a korlátok ledöntése

2016.02.15 14:07

 

Merkúr a Vízöntőben - Az őszinte, szabad kommunikáció ideje, a korlátok ledöntése

 

Az elmúlt napokban volt alkalmam megtapasztalni, milyen az, amikor a kommunikációban az elvárások, a merevség, a szabályokhoz való igazodás jelenik meg. Megfigyelhettem, hogyan működtetik az emberek a Merkúrt a Bakban és mondhatom kevesen tudták átlépni azt a bizonyos határt, ezáltal a beszélgetés megragadt a felszínen. Pedig ahhoz, hogy igazán tudjunk egymáshoz kapcsolódni, az őszinte mély gondolatok elengedhetetlenek.

Elképzelhető, hogy az én világom túl nyitott, túl őszinte, még a Bak merevsége sem tudta oly mértékben lekorlátozni, hogy folyamatosan cenzúrázzam mit mondhatok éppen. Sajnos azonban nem mindenki kommunikál szabadon, sokkal inkább jellemző, hogy az emberek megpróbálnak megfelelni egyfajta láthatatlan elvárásrendszernek, ahol íratlan szabály határozza meg, mit és mennyit közölhetnek a másik féllel. A kérdés a következő: Mennyire támogatják ezek a korlátok az emberi kapcsolatokban való elmélyülést, a másik lelkének a megismerését, olyan baráti-, párkapcsolatok kialakítását, melyet mindkét fél egyaránt élvezhet? 

Talán az elkövetkező időszak segíthet feloldani ezt a fajta merevséget, hiszen a kommunikáció bolygója átlépett a Vízöntőbe, s ezáltal úgy érezhetjük, hogy szabadabban tudunk hangot adni gondolatainknak, jobban nyilvánosságra tudjuk hozni remek ötleteinket. A saját magunk által felállított korlátokat képesek lehetünk átlépni, így nyitottabban közeledhetünk az emberekhez. Persze nem érdemes a másik végletbe sem átesni, amikor a saját eszmerendszerünkhöz, gondolatainkhoz konok módon ragaszkodva, próbálunk közelíteni a másik félhez. (Hiszen ilyent is produkálhat a Vizöntő Merkúr.)

Néhány régebbi gondolatommal zárnám a cikket: Miért érdemes jó barátságban lennem az őszinteséggel?

Számtalan előnye van, melyek jótékonyan hatnak a lelki egészségemre ( ezáltal közvetve a fizikaira is), illetve támogatnak abban, hogy boldogabb életet éljek. Néhányat kiragadnék a teljesség igénye nélkül:
 

  • Az őszinteség megkívánja, hogy önmagamat adjam minden szituációban.
  • Mivel a bennem lévő gondolatokat adom át a környezetemnek, lehetőséget adok számukra, hogy megismerjék a saját világomat.
  • Az őszinteség egyenes következménye, hogy a hozzám hasonló gondolkodásúak fogják keresni a társaságomat. ( a szerepjátékosok kerülik az olyan helyzeteket, amiben az álarcukat le kell vetni)
  • Nyitott, őszinte állapotban megvalósul a szabad energiaáramlás.
  • Ha az energia szabadon áramlik sokkal könnyebben meghallom a belső hangomat, ami hozzásegít a bölcs, előrevivő döntések meghozatalához.
  • Mivel egyértelmű jelzéseket közvetítek a külvilág felé, ezért nem okozok csalódást az embertársaimnak.
  • Az őszinte kommunikáció során a bennem lévő érzések is szabad utat kapnak.
  • A környezetem visszajelzéseire is bátran reagálok, meg tudom védeni az érdekeimet.
  • Ha az őszinteség beépül az életembe, az emberi kapcsolataimban a win-win megoldásokra törekedem.

 

Rajmon Beáta

 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék