A megértésben rejlő támogatás

2023.05.23 11:55

Életünk tele van tűzdelve hullámvölgyekkel születésünktől fogva halálunk napjáig. Soha nem mozgunk egyenes pályán, hiszen az elvégzendő feladataink, amiket bevállaltunk erre az inkarnációra, ezt nem engedik. Ahhoz, hogy a lelkünk csiszolódjon, és egyre közelebb kerüljünk a belső magunkhoz, szükségünk van olyan feladatokra, melyeknél szembesülhetünk az élet misztériumával. Az emberiség egy része mindezt alvó üzemmódban éli meg, míg mások folyamatos keresésben vannak. A keresés magával hozhatja a megértést is, ami megkönnyítheti a feladatok elvégzését, hiszen ezáltal tudjuk, hogy miért kerülünk többször hasonlóan nehéz szituációkba. Ha tudjuk az okot, a mögöttes tanulnivalót, akkor a feladat elvégzése is lendületet kaphat.

Abban az esetben, amikor ismerjük a karmánkat, a fő tanulnivalónkat, illetve azokat a 'gyengeségeinket', amiket meg kellene fejlődnünk, lépéselőnybe kerülhetünk. Egy-egy nehezebb élethelyzet nem az elkeseredés felé lök majd bennünket, nem a sorsot fogjuk hibáztatni, hanem tudatában leszünk annak, hogy ez is része az egyéni életútunknak. Nyilván az alvó üzemmód könnyebb megoldásnak tűnhet, hiszen nem igényel folymatos belső munkát, sajnos azonban az önmagunktól várt eredmények is elmaradhatnak ebben az esetben. A tanulnivalókat nem külső 'erők', láthatatlan tanítók jelölik ki számunkra, hanem önmagunk, a bennünk élő Isteni törekszik egyre tisztább, tudatosabb megnyilvánulásokra. Minden élet egy lehetőség, hogy közelebb kerüljünk a Forráshoz, ezért érdemes élni a fejlődés lehetőségével, hogy átléphessük a saját magunk által felépített korlátokat. A keresés és a megértés sokféleképpen történhet, több olyan technika, út is rendelkezésre áll, ami befelé viszi a fejlődni vágyó lelket. / meditáció, mindfullnes, jóga, intuíció 'gyakorlása'/ Ha élünk ezekkel a lehetőségekkel, akkor szép fokozatosan kinyílhat a szemünk, és egy tágabb nézőpontból fogunk tekinteni önmagunkra és a világra. 

Nézzünk egy konkrét példát: Ha valakinek az a fő karmikus tanulnivalója, hogy feltétel nélküli elfogadást gyakoroljon, ha szükséges 'áldozatokat' hozzon, önzetlen módon segítse a környezetét, főként a családtagokat, akkor nagy valószínűséggel olyan élethelyzetekkel szembesül ezen a közegen belül, amelyben hihetetlen nagy kitartásra, önzetlenségre és elfogadásra lesz szüksége. Valószínűleg gyermekkorától fogva végigkíséri az elfogadás, az önzetlen szeretet témaköre, és ennek be kell épülnie a mindennapjaiba. A feladatai nem fogják engedni, hogy más területeken keresztül hasznosítsa energiájának, figyelmének nagy részét, ezért nagy valószínűséggel nem a karrier kerül majd életének középpontjába. Ilyenkor a családon belüli fájdalmak, veszteségek tanítások és nem sorscsapások, olyan tanulnivalók, melyeken keresztül a lélek a fejlődési spirálon keresztül magasabbra juthat. Ha tisztában vagyunk a saját életfeladatunkkal, karmánkkal, akkor más nézőpontból tudunk tekinteni a múltunkra, a jelenünkre és a jövőben bekövetkező feladatainkra. A megértés egyfajta kulcs a fejlődéshez, amit ha összekapcsolunk az intuíció gyakorlásával, akkor lehetőséget adunk magunknak arra, hogy életünk végén elégedetten távozzunk, tudva, hogy elvégeztük mindazt, ami a lelkünket csiszolta.

Önismereti kérdések: Hogyan tekintesz a nehézségekre sorscsapásként, vagy elvégzendő feladatként? Megfigyelted az életedben visszatérő, hasonló szituációkat? Megtaláltad bennük a közös metszéspontokat? Hogyan próbálsz megküzdeni a nehéz élethelyzetekkel? Sodródsz, vagy tudatosan mész bele egy-egy szituációba? Képes vagy átlépni a korlátaidat? Meglátod a mögöttes tanítást, a karmikus életpályádat?

Ha szeretnél a témáról bővebben, kicsit más nézőpontból is olvasni látogass el a www.felicitysheer.com weboldalamra, ahol a Blog - Csak Tagoknak menűben megteheted, illetve vásárolhatsz a webáruházból könyveket.

Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék