Veled is jobb a világ?

2014.11.26 10:15

 

"Az igazi boldogság az önzetlen szeretet gyümölcse, azé a szereteté, amely a szétosztás arányában növekszik."

Thomas Merton

 

Veled is jobb a világ?

 

Talán már sokan hallottatok a jobb veled a világ mozgalomról, melynek lényege, hogy tudatosan gyakoroljunk jócselekedeteket, ezáltal nem csak mások életét tesszük szebbé, könnyebbé, hanem saját magunk is megtapasztalhatjuk a segítségnyújtással együtt járó pozitív érzéseket. A cél, hogy egy élhetőbb, szeretetteljesebb világot teremtsünk meg.

Mit gondolsz, Te hozzájárulsz egy szebb világ megteremtéséhez? Hogy érzed, hány olyan lehetőséget ragadtál meg, amikor segíthettél másokon, illetve hányszor hagytad elvetélni ezeket? Most bizonyára felvetődik a kérdés, hogyan kötődik mindez a life coachinghoz, az életviteli problémák megoldásához, a boldogság megteremtéséhez?

Életünk minősége nagymértékben függ attól, hogy mennyire gyakoroljuk az empátiát, a másik ember felemelését, a hálát a hétköznapokban. Egy kapcsolatot többféle módon élhetünk meg és ez egyaránt igaz, a párkapcsolatokra,a  baráti kötődésekre, családi kötelékeinkre. Ha pozitív szándékok vezérelnek bennünket az életben, akkor nem csak a kapcsolataink virágoznak ki, hanem az energiaszintünk is emelkedik, a bónusz pedig az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Az érzelmi intelligencia folyamatos fejlesztése nagymértékben segíti, hogy oly módon tudjunk kapcsolódni a másik emberhez, mely társulásban szabadon megélhetjük a bennünk lévő értékeket, érzéseket. Fontos az őszinte szándék, a belülről jövő indíttatás, tehát, ha azért segítünk, mert ez jobb fényben tüntet fel bennünket, akkor a jutalom elmarad, ráadásul nem is értjük, hogy miért toporgunk még mindig egy helyben. Viszont minden egyes önzetlen cselekedettel szebbé, örömtelibbé varázsolhatjuk életünket.

 

Rajmon Beáta

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék