Szívből élni

2015.02.06 10:10
 
 
 
 
 
"A szív útján járók néha a vízen is tudnak járni. És néha elmerülnek, tudják, hogy ez az út ilyen, s a mélységből is felbukkanak újra. A szív útján járók tudják, hogy ez a jó út, az igazi, akkor is, ha nem veszélytelen." 
Müller Péter
 
 
 
Szívből élni...
 
 
Te hogyan képzeled azt az életet, melyet szívközpontú döntések vezérelnek? Mit csinálsz benne, kikhez kapcsolódsz? Milyennek látod Önmagad? 
Ha őszinte válaszok születtek, akkor nagy valószínűséggel egy egészen más életkép rajzolódik ki előtted, mint amiben jelenleg élsz.
A belülről vezérelt életed sokkal színesebb, az érzéseidet bátran megéled, a fájdalmat éppúgy, mint a szeretetet. Nem félsz a sebezhetőségtől, hisz tudod, hogy akkor teljes az élet, ha az érzések szabadon áramlanak, s nincsenek elnyomva, mert szégyenled őket. Lehet, hogy kevesebb ember vesz körül, de azokhoz szívesen kapcsolódsz. Tudatosan keresed azok társaságát, akik hozzájárulnak az életörömödhöz, fontos számodra a minőségi idő, melyet velük tölthetsz. A munkád nem szükséges rossz, hanem olyan tevékenység, amiben örömödet leled. Amikor dolgozol, bele teszed lelked egy kis darabkáját is, így az aki számára végzed, sokkal elégedettebb..mint amikor szívvel-lélekkel készíted otthon a vacsorát, s a családod örömmel fogyasztja el. 
Milyennek látod Önmagad? Egy szerethető, értékes lénynek, aki azért van a Földön, hogy tanuljon, tapasztaljon és szeressen. Át tudod ölelni a hibáidat, meg tudod bocsátani a vétkeidet és a másik embert is ugyanezen a szűrőn keresztül nézed. 
Lehet, hogy most még kevesen tudják így élni az életet, mert ehhez bátorság kell és hit, szembe kell menni a társadalmi elvárásokkal, hiedelmekkel, mindazokkal a mintákkal, melyeket ránk örökített a szűkebb és a tágabb környezet. 
Azokat az embereket, akik eljönnek hozzám, erre bíztatom, ehhez segítem, akkor is, ha jelenleg még nehéznek vélik, mert nem ezt tanulták, nem ezt látják, de belül érzik, hogy ezt szeretnék, ez az út, amelyen boldogan végigmennének.
 
Rajmon Beáta 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék