Életrevalók boldogsága

2015.01.08 09:59

"Az élet nem körbe-körbe forgás. Hanem fejlődés, változás, a csillagunk megtalálásának lehetősége."
Müller Péter

 

Életrevalók boldogsága

 

Az elmúlt évben ajánlottam egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor mély lelki mondanivalóval rendelkező filmet, melyben két különböző világ találkozik, s ebből a találkozásból valami fantasztikus dolog születik. Az Életrevalók című film főhőseinek megnyílnak a láthatatlan határok, olyan értékeket fedeznek fel önmagukban és olyan örömöket a mindennapjaikban, melyek eddig rejtve voltak, s mindezt úgy, hogy közben gyakorolják a teljes elfogadás művészetét.

A bevezető gondolatsor után, megmagyarázom miért is tértem vissza ehhez  a tanulságos történethez, mely megtörtént eseményt dolgoz fel. Nagyon sok embernél tapasztalom, hogy alvó üzemmódban élik az életet, teszik a dolgukat, napjaikat a megszokás, a rutin hatja át és örökös elégedetlenséggel, problémákkal küzdenek.  Pontosan azok a tulajdonságok hiányoznak belőlük, melyekkel filmbéli főhőseink rendelkeznek, a nyitottság, az őszinteség, az elfogadás, a tisztelet, a játékosság, a szeretet adás és kapás képessége. 

Rögtön felmerül a kérdés, miért olyan nehéz birtokolni ezen jellemvonásokat... Véleményem szerint, aki rendelkezik a már említett tulajdonságokkal, együtt áramlik az univerzummal, az élettel, s nem ragaszkodik görcsösen az ego által felépített illúziókhoz. Nem akar mások felett uralkodni, nem kényszeríti akaratát a másik emberre és élete eseményeit sem akarja mindenáron kézben tartani, sokkal inkább megélni szeretné a történéseket, illetve megérteni az események közötti összefüggéseket, s ezáltal tanulni, fejlődni. Ennek az életszemléletnek rengeteg pozitív hozadéka van, kiegyensúlyozott párkapcsolat, egyenrangú emberi kapcsolatok, a személyiségnek, a belső értékeknek megfelelő hivatás, folyamatos lelki fejlődés. A játékosság pedig hozzásegít, hogy megőrizzük és elő tudjuk hívni a bennünk élő gyermeket. A nehézsége abban nyilvánul meg, hogy jelenleg még kevés ember él belülről vezérelve, így sokszor érezhetjük úgy, hogy kilógunk a sorból, egyedül vagyunk, nem értenek meg embertársaink. 

Életrevalónak lenni nem mindig könnyű, de mindenképpen érdemes. Sokkal több örömteli pillanatban lehet részünk és a bensőnkből felszabaduló szeretetenergia által a boldogság is mindennapjaink részévé válhat.

Te életrevaló vagy? Elfogadással, ítélkezésektől mentesen tudsz közelíteni embertársaidhoz? Őszintén kommunikálsz? Szavaid összhangban állnak belső világoddal, gondolataiddal? Megéled a benned megszülető érzéseket? Szabadon áramlik a szeretet benned? 

Rajmon Beáta

 

 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék