Örömteli pillanatok

2013.09.10 12:04

"A madarak napról-napra énekelve ébrednek. A kisbabák minden ok nélkül nevetgélnek. (...) Ez egy játékos világ. Ha azt a gondolatot örökölted, hogy az élet nem vidám, akkor ideje, hogy elkezdjen derengeni, hogy ez mit jelent! Ez csak egy meggyőződés, melyet elhagyhatsz. Legyen rá időd, hogy csak azért csinálj valamit, mert örömet okoz neked!"
Andrew Matthews

 

Örömteli pillanatok


Mennyire ismered önmagad? Tudod-e, hogy milyen tevékenységek által éled át az örömteli pillanatokat? Mennyi időt, energiát fordítasz ezek megélésére? Kik azok a személyek az életedben, akik hozzásegítenek az öröm átéléséhez, akiknek a társaságában önmagad tudsz lenni és pusztán élvezed az életet? Tudatosan keresed-e a lehetőségét annak, hogy minél gyakrabban kapcsolódj hozzájuk? 
Ezek olyan kérdések, amelyekre ha tudjuk a választ és törekedünk a megvalósításukra, akkor az életünket sokkal boldogabban élhetjük. Mindenkinek más-más dolog okoz örömet, van akinek a tánc, másoknak a meditáció, a csendes elmélyülés, másoknak valamilyen sporttevékenység jelenti az öröm forrását, sőt egyesek a munkájuk végzése közben élik át az örömöt. Itt nyilván nem a hétköznapi értelemben vett munkavégzésre kell gondolni, hanem olyan tevékenységre, aminek végzése közben úgy érzi az illető, hogy több lett általa.
"Az élet minősége nem attól függ, hogy mink van, vagy mit gondolnak rólunk." ( Csikszentmihályi Mihály)
Sokan esnek bele abba a csapdába, hogy az anyagi javak felhalmozásán keresztül próbálják megélni a  boldogságot, vagy próbálják kivivni mások elismerését. Azonban ez az út nincs kikövezve örömteli pillanatokkal, sokkal inkább folyamatos hiánypótlással. Az élvezetek ( szex, étkezés) fontos részei az életünknek, de önmagukban nem hozzák el a boldogságot. Az örömteli esemény, nem vágy, vagy szükségletkielégítés, hanem olyan tevékenység, amiben átlépjük önmagunk határait, aminek megélése önmagában hordozza a jutalmat. Ilyenkor az időérzékelésünk is megváltozik, megszűnik a léttel való foglalkozás, teljesen átadjuk magunkat az élménynek.
Neked milyen gyakran van részed örömteli pillanatokban?

Rajmon Beáta
 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék