A Nőiségről

2015.03.09 07:44

 

"Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák azokat."
Richard Wagner

 

A Nőiségről

 

Nőiség...Mi jut eszedbe róla? A Nőnap, az anyaszerep, a telt női idomok, a csábítás? A következő fogalmakat mennyire társítod a Nőiséghez? Befogadás, gyengédség, szeretet, intimitás, teremtés, táplálás...

Azt gondolom, a nőiséget a maga misztikus szépségében, kevés nő képes megélni, a napi rutinból kevesen tudnak egy tudatosabb szintre lépni, ahol nem csak a főzőkanál, a leckeírás, a takarítás és a szex kap főszerepet. Világunkban a klasszikus nő egy sokoldalú robot, aki remekül ellátja a háztartást, neveli a gyerekeket és még a férjére is jut némi ideje, a benne lévő rejtett tudást viszont nem képes a felszínre hozni.

A probléma ott kezdődik, hogy önmagát sem tudja elfogadni és szeretni, ezáltal a társát sem tudja megnyitni és képtelen betölteni azt a szerepet, ami eredendően belé van kódolva. A Nő összekötő híd, a szeretet által megnyítja a férfit, visszakapcsolja az egységhez, melyben mindketten képesek egy magasabb tudatossági szintre lépni, s teremteni egy új életet. Ugye egyértelmű, hogy nem pusztán a szexről beszéltem, hanem egy folyamatról, amiben a női és a férfi lélek összekapcsolódik és a bennük lévő szeretet által tudatos teremtőkké válnak. 

Ahhoz, hogy ez a hétköznapi csoda létre jöhessen, a Nőnek önmagára kell találnia, tudtában kell lennie a saját varázsának, szeretnie kell a saját testét éppúgy, ahogy a lelkét is. Női önismereti csoportom egyik tagját idézném, mert nagyon jól megfogalmazta a fent leírtakat: "Amikor ott sétáltam, éreztem, hogy nem "csak" a nőt látják bennem a férfiak, nem azt figyelték, hogy milyen a lábam, vagy a mellem, hanem az egész lényemet. Tudtam, hogy valami belső ragyogást látnak, a bensőm boldog volt és ezt az üzenetet közvetítettem a külvilág felé is." 

Te hogyan éled meg a női minőséget, rátaláltál a saját csodádra?

 

Rajmon Beáta


 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék