Nem mindegy kivel, és nem mindegy hol élsz

2019.07.28 20:23

 

Az ezoterikus irodalom, általában azt az elvet vallja, ha önmagad rendben vagy, akkor a kapcsolataid is rendben vannak és alapvetően mindegy hol élsz, jól érzed magad. A magam részéről nem feltétlenül osztom ezt a nézetet, az első részével egyetértek... Alap, hogy te rendben légy, kerek egésznek érezd magad, ne a partnertől várd a boldogságot, ne tőle reméld a biztonságot az életben. Ha ezt megteremted belül, ha elég erős a hited és működik önmagad elfogadása, szeretete, akkor már nyert ügyed van (részben).

Viszont, az már egyáltalán nem mindegy, hogy a benned lévő fényt, szeretetet kivel (kikkel) osztod meg, kikkel élsz egy háztartásban. Az optimális, az, ha a környezeted tud kapcsolódni hozzád, ért téged, be tudják fogadni a benned lévő szeretetet és tudást és nem az elutasítás az osztályrészed. Ehhez nyilván arra van szükség, hogy hasonló tudatossági szinten lévő emberek kapcsolódjanak össze. Ellenkező esetben, aki "előrébb jár az úton", aki tudatosabban él, rálát a másik félre, de a partnere nem érti őt és ez sok esetben szülhet feszültséget. Ideális esetben a két ember arra törekszik, hogy együtt fejlődjenek, kevésbé ideális helyzetben, az egyik fél lesz az akkumulátor, míg a másik töltekezik belőle.

Úgy gondolom, az sem mindegy, hol, milyen földrajzi helyen élünk, hiszen a helynek az energetikája is hatással van a lelki és testi egészségünkre. Sőt az energatikailag kiemelt helyek /pl. Dobogókő, Székesfehérvár, Badacsony..stb/ olyan rezgéseket hordoznak, melyek felerősíthetik a tudati fejlődést és a bennünk lévő szeretetet. Érdemes elgondolkodni a következő kérdéseken: Jól érzem magam ott, ahol élek? Meg tudom élni igaz önvalómat a környezetemmel?

 

Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék