Mit látsz a tükrömben?

2014.07.16 16:42

 

 

 

"Olyanok az emberek, mint a tükrök. (...) Ott látod magad a szemükben. Ha a tükör jó és sima, a valódi önmagad látod. Így jössz rá, hogy ki vagy. És különféle emberek szemében te is más és más vagy, de ez mind olyan visszajelzés, amire szükséged van ahhoz, hogy megismerd önmagad. "

Caitlin Moran

 

Mit látsz a tükrömben?


Biztosan te is elgondolkodtál már rajta, milyen vagy valójában, milyen értékeid, milyen gyengeségeid vannak. Gondolom az értékeid elfogadásával nincs semmi gondod, a gyengeségekkel annál inkább...

Amikor megkérdezem az ügyfelet, hogy mit lát, amikor belenéz a tükörbe, szinte mindenki kivétel nélkül a "rossz" tulajdonságaival kezdi és a pozitívumokat csak a végén, úgy mellékesen említi meg. Mintha olyan szemüveget viselnének, ami nem engedi át a fényt, csak a sötétséget... Ugyanez a helyzet akkor is, ha önmagukról más szemszögéből ( pl. férj, feleség, szülő) megközelítve kell nyilatkozni. Nagyon kevesen vannak tudatában mindazoknak az értékeknek, melyeket magukban hordoznak.
Nyilván az is fontos, kinek a tükrébe pillantanak bele,  ha én elfogadó és szeretettel teli vagyok, akkor az én tükröm a lehető legjobb tulajdonságaival szembesíti azokat, akik belenéznek, vagyis a jelenlétemben megélheti a szerethetőséget,  mindazokat az értékeket, melyek hozzájárulnak a teljesség érzéséhez. Viszont ha előítéletek vannak bennem az illető iránt, akkor ő is a saját előítéleteivel fog szembesülni, így vagyunk egymás segítői, vagy éppen hátráltatói az élet színpadán. 

Ha hozzásegítem a másik embert ahhoz, hogy minél több értéket, jó tulajdonságot fedezzen fel önmagában és azokat felszínre engedje, avval megerősítem az önbizalmát, az önmagába vetett hitét, ami a továbbiakban pozitív módon befolyásolja az élethez való viszonyát.

Rajmon Beáta

 

Olyanok az emberek, mint a tükrök. (...) Ott látod magad a szemükben. Ha a tükör jó és sima, a valódi önmagad látod. Így jössz rá, hogy ki vagy. És különféle emberek szemében te is más és más vagy, de ez mind olyan visszajelzés, amire szükséged van ahhoz, hogy megismerd önmagad. 
Caitlin Moran

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék