Megtehettem volna...

2013.09.07 12:14

 

 

"Mindig meg van bennünk a lehetőség, hogy még magasabbra törjünk. Mindig mindent és bármit felülmúlhatunk. Minél őszintébbek vagyunk, annál több sallangot vetünk le magunkról, és annál nagyobb összhangba kerülünk saját magunkkal."
Zach LeBeau

 

Megtehettem volna...


Zajos, nevetgélő fiatalok várakoznak a mozi bejáratánál, az egyik fiú egy távolabb álldogáló lányt figyel, szemével követi minden mozzanatát, s tekintetében tükrőződik a vágyakozás. Miközben hallgatja barátai élménybeszámolóját, ő egész máshol jár. Elképzeli, ahogy odamegy és megszólítja a számára oly kedves lényt, a lány mosolyra fakad és megindul kettőjük között a párbeszéd, mely egy csodás kapcsolat kezdetét jelentheti, s talán megérinti a szerelem. A lány is felfigyel a fiúra és egy apró mosolyt küld feléje. Mégis úgy tűnik hősünk tétovázik, mi lesz, ha visszautasításban lesz része, mi lesz, ha nem elég jó számára...s a pillanat elillant, a tömeg elindul a nézőtérre, kezdődik a film, aminek segítségével talán képzeletben megélheti a szerelmet.  

Úgy tűnik az élet tele van elvetélt lehetőségekkel, meg nem élt csodákkal. Valahogy hiányzik a bátorság, hogy megtegyük, amire vágyakozunk, saját magunknak állítunk korlátot. Elhitetjük magunkkal, hogy nem vagyunk elég okosak, ezért nem érdemes jelentkezni az egyetemre, nem vagyunk elég szépek, biztosan nem figyelnek fel ránk, nem vagyunk elég ambiciózusak, igy nem merjük megvalósítani az álmainkat. A felhalmozott lehetőséghalmaz pedig belülről feszít minket és mi módszeresen visszanyomkodjuk, ha éppen felszínre szeretne törni, vagy megnyugtatjuk magunkat, hogy úgy sem sikerült volna... 
A bizonytalanság, az önmagunkba vetett hit hiánya megkeserítheti az életünket és csak akkor ébredünk rá, hogy saját magunk törtük össze az álmainkat, amikor életünk alkonyán számvetést készítünk. Ilyenkor szembesülünk önnön gyengeségünkkel és a rengeteg varázslatos pillanattal, ami teljesebbé tehette volna az életünket.
Azt tanácsolom mindenkinek, merje felvállalni önmagát, a gyengeségeivel, a nagyszerűségével együtt, merje megélni mindazt, ami belül megszületik, hiszen csakis így fogja valóra váltani a vágyait, így fog teljes, értékes életet élni. 

Rajmon Beáta


 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék