Instant boldogság

2015.04.15 10:36

 

"Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is meg tudják majd, hogyan éljenek."
Gyökössy Endre

 

Instant boldogság

 

Szinte kivétel nélkül mindenki boldog életre vágyik, a megvalósítás azonban rendkívül sokféle lehet, függhet az egyén személyiségétől, képességeitől, élethelyzetétől, életfeladatától, érzelmi beállítódásától egyaránt. Az egyediség mindig egyéni megoldást sejtet, ami abszolút személyre szabott  utat jelent.

Probléma akkor keletkezik, ha a "boldogság kereső" instant módon szeretné elérni a vágyait, vagy épp megtalálni önmagát. A kávét elkészíthetjük pillanatok alatt, a saját utunkat, belső átalakulásunkat azonban nem járhatjuk végig roham tempóban. Ahogyan a régi magatartásmintáinkat sem egy-két perc alatt fejlesztettük ki, úgy a változás sem egyik pillanatról a másikra megy végbe. Ahhoz, hogy valaki rátaláljon a számára ideális útra, először meg kell ismernie önmagát. Ez a folyamat megkívánja a feltétlen őszinteséget, a kitartást, a változtatni akarást, az önmagunkba vetett hitet és a félelmekkel való szembenézést. Ha ezek a hajtóerők hiányoznak, a várt eredmény elmarad.

Mindig ott lesz az ego, aki szeretne meggyőzni arról bennünket, hogy az állandóság, a megszokott biztonság mennyire fontos. Ne lépj ki a komfortzónádból, mert az veszélyes lehet! Ugyanakkor a lélek azt mondja: Menj, járd a saját utad! A két alternatíva között ingadozva, bukkannak elő a következő gondolatok: Mi lesz, ha mégsem sikerül? Képtelen vagyok megcsinálni. Nincs elég időm önmagamra. Nem tudok belenézni a tükörbe, félek, hogy olyasmit látok, ami fájdalommal tölt el...

Ha szereted a gyors megoldásokat, akkor az önismeret nem a Te utad. Viszont, ha fontos számodra, hogy kiteljesedjél, értelmet kapjanak a hétköznapok, akkor adjál magadnak időt a fejlődésre, nézz szembe a korlátaiddal, légy őszinte és türelmes önmagadhoz és nem utolsó sorban, higgyél benne, hogy sikerülhet!

Rajmon Beáta

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék