Így segítelek

2015.04.22 07:52

 

Így segítelek...

 

Úgy gondoltam, lehetőséget adok arra, hogy egy kicsit a kulisszák mögé pillanthassanak azok, akik kíváncsiak a munkámra. Hiszen minden, amivel még nem találkoztunk személyesen, új, ismeretlen és titokzatos.:)


- Számomra az a természetes, ha az önismeret folyamatába beleteszem önmagam is. Akik már jártak nálam, tudják, hogy saját tapasztalataim is segítenek a közös munkában. Mivel egyszerre vagyunk tanítók és tanulók, így olyan tapasztalatokkal gazdagíthatjuk egymást, amire akkor és ott éppen szükségünk van.

- Maga a folyamat a szeretet köré rendeződik, még akkor is, ha az aktuális probléma teljesen másnak tűnik. Legyen szó párkapcsolati nehézségről, önbizalomhiányról, életközépi válságról, vagy útkeresésről, kivétel nélkül mindenkinek gondjai vannak a szeretet megélésével, az elfogadással és ezen blokkoknak megértése és oldása tevékeny része a közös utazásnak.

- Nem ragaszkodom mereven a tanult sémákhoz, szabályokhoz a közös munka során, sőt kifejezetten nagy  hangsúlyt kap a folyamatban az intuíció és a velem szemben ülő ember feltérképezése egyéb nem racionális módszerek alapján. Nem szükséges, hogy az illető spirituális érdeklődésű legyen, viszont a nyitottság elengedhetetlen.

- Abszolút tiszteletben tartom a hozzám fordulókat, szabadon dönthetnek, arról, hogy egy-egy lépést, feladatot mikor hajtanak végre, mikor érzik magukat késznek rá. A közös munka viszont csak akkor sikeres, ha a változtatni akarás már kellőképpen megérett az illetőben és mindehhez türelem és kitartás is társul. 

- Hiszem, hogy minden a megfelelő időben érkezik az életünkbe, tehát, aki eljön, az készen áll arra, hogy az életét egy pozitívabb irányba terelje. Viszont az, hogy ezzel a lehetőséggel hogyan él, az már szabad akarat kérdése.

- A bizalom és az őszinteség nagyon fontos kellékek, csak akkor lehet fejlődni, ha ezek az értékek áthatják kettőnk munkáját. Maximálisan törekszem arra, hogy kiépüljön ez a fajta híd kettőnk között, segítségükkel olyan információk is felszínre hozhatók, melyek eddig a mélyrétegekben szunnyadtak.

- Hiszem, hogy mindannyian meghatározott feladatokkal érkeztünk az életbe, melyek megtalálása közelebb visz bennünket a teljességhez, a belső harmónia kialakításához. Saját feladatomnak tekintem a másik ember segítését oly módon, hogy rátaláljon önmagára, a saját útjára, ami egyben a teljesség záloga.

 

Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék