Emlékezés

2014.07.07 10:19

 

 

"Ráléptem arra az útra, ami a magasba emel, mert megtanultam hinni, hinni és bízni."
Tabáni István

 

Emlékezés...


Az elmúlt időszakban azon töprengtem, hogyan lehet átadni az emlékezés "tudományát", ami nem is olyan bonyolult feladat, pusztán meg kell találnunk a bennünk lakó bölcset...ez a gondolat felvetheti a következő kérdést, hogyan kapcsolódik mindez a life coachinghoz?
A  coaching során  hozzásegítjük az ügyfelet a vágyaihoz, azokhoz a dolgokhoz, kapcsolatokhoz, amiket ő elérhetetlennek tartott, vagy éppen túl nehéznek, mindeközben szép lassan lebontjuk a korlátait, melyeket észrevétlenül saját maga köré emelt. A folyamat pozitív hozadéka, hogy az alany erősebb önbizalommal és hittel fog rendelkezni, ami aztán hozzásegíti őt jövőbeni problémáinak hatékonyabb megoldásához. A jól végzett munka eredménye, hogy másképp tekint önmagára, a világra és a lehetőségeire.
Saját tapasztalat alapján úgy gondolom, hogy akkor érünk el igazán hatékony változást, ha az ügyfél rátalál a saját benső hangjára és elég bátor lesz ahhoz, hogy jövőbeni életét belülről vezérelve folytassa. Ha ezt a folyamatot szemléltetni szeretném, talán a járni tanuló kisgyermek példája jutna eszembe, eleinte még szorosan fogjuk a gyermek kezét, nehogy elessen, majd szép lassan lazítunk, épphogy kisérjük, a tanulási folyamat végén már teljes biztonsággal közlekedik egyedül is. :)
Időközben megváltozik a gyermekben valami, ahogy bennünk is, amikor belső átalakuláson megyünk keresztül, megváltozik a saját magunkba vetett hitünk...és pont ez a kulcs. Úgy közlekedni a világban, hogy tudjuk minden megoldandó problémánkra bennünk van a válasz, észrevenni, meghallani ezeket a gondolatokat és alkalmazni.
Ha nyitottak vagyunk a változásra, akkor a siker garantált és ez a hétköznapi életünkben rögtön tetten érhető, nem ragadunk bele a felbukkanó nehézségekbe, hanem elcsendesedünk és figyelünk a válaszra, ami megérkezhet érzés, gondolat, egy könyv, egy másik ember által...bárhogy is, egy a lényeg, észrevenni és alkalmazni. Igy nem csak a vágyainkkal leszünk tisztában, hanem a feléjük vezető úttal is, ami lehet, hogy göröngyös, de mindenképpen üdvös.
Tulajdonképpen ezt nevezném emlékezésnek... tudom, hogy a problémáimnak és a hozzájuk tartozó megoldásoknak is én vagyok a forrása és a bennem lakozó bölcs segítségével képes vagyok rendet tenni.

Rajmon Beáta

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék