Boldogság...szeretet

2014.09.08 12:59

 

"A boldogság lelkiállapot, nem pedig cél. Nem szükségszerű, hogy "rátaláljunk a szeretetre" a boldogság előtt. A boldogság abból fakad, ahogy az élet eseményeiről gondolkozol: a dolgok pozitív szemléletéből; annak megértéséből, hogy mi jó, vagy miből lehet tanulni; abból, hogy mindenkiről a legjobbat feltételezed; a fölösleges dolgokon való felülemelkedésből; a bajon és balszerencsén való túllépésből; lelkesítő és magukkal ragadó célok megfogalmazásából; alkotókészséged állandó fejlesztéséből; az élettel való törődésből."

Stephanie Dowrick

 

Boldogság...szeretet

 

Egy kis statisztikával kezdeném, a Google Trends felmérése alapján a szeretet kifejezésre irányuló Google keresések 52%-os, míg a boldogságra irányuló kifejezések 47%-os növekedést értek el az elmúlt héten...hmmm ez azért elgondolkodtató.
Vajon mi az üzenete ennek a felmérésnek? Nyilván mindenkinek más, attól függően épp milyen élethelyzetben van, de általánosságban elmondható, hogy e két kifejezés, ( melyek érzelmi állapotot, illetve érzelmet takarnak)  rengeteg embert  foglalkoztat. 
Innen már nem nehéz kitalálni, hogy miért is. Általában arra a szóra keresünk rá az interneten naponta akár többször is, ami valami oknál fogva nagyon érdekel bennünket. Amivel kapcsolatban hiány jelentkezik az életünkben, vagy gondjaink vannak vele kapcsolatban és egyenlőre nem tudjuk rá a megoldást. Pl. ha nincs munkánk, akkor az állás kifejezésre, ha épp párt keresünk magunknak, akkor a párkapcsolatra, vagy a szinglisségre. 
Ha ezt a fonalat gombolyítjuk tovább, akkor a következő következtetést szűrhetjük le, nagyon sokan keresik a boldogságot,  a szeretetet...olyan cikkek, zenék, filmek után böngésznek a neten, mely e két kifejezésre, illetve e két állapotra irányul. 
Mindezt nagy valószínűséggel nem azért teszik, mert annyira nagyszerűen érzik magukat, hanem mert valamiféle megoldást, vagy épp pótlékot ( akár egy szerelmes film segítségével) keresnek önmaguk számára. Talán ismerősen hangzik...annyira szeretek romantikus filmeket nézni, akkor úgy érzem, hogy boldog vagyok...A film segítségével (belehelyezve magunkat a főhős szerepébe) megélhetjük mindazokat az érzéseket, melyek jelenleg nincsenek az életünkben.
A fent említett felmérés, illetve a hozzáfűzött gondolatok a következő kérdéseket generálták bennem:

Mit jelent számodra a szeretet?
Te hogyan áramoltatod a környezeted felé?
Mennyi figyelmet energiát szentelsz szeretteidnek?
Tudod- e szeretni önmagad?
Mit jelent a boldogság számodra?
Hogyan szoktad boldogtalanná tenni magad?
Milyen gyakran ajándékozod meg magad örömteli pillanatokkal?

Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék