Az érzelmek vizsgálata

2016.10.18 08:30

Az érzelmek vizsgálata

 
 
Ma reggel egy kedves ismerősöm oldalán olvastam a következő gondolatot: Hogy van az, hogy annyi spirituális írást olvasunk, megosztunk, de a mindennapjainkba mégsem tudjuk őket beültetni?
 
Való igaz, a spirituális gondolkodás, az ezo-s tanfolyam napjainkban nagy divat, sokan csatlakoznak olyan társasághoz, ahol valamilyen szinten érintve van a spiritualitás témája. A probléma az, hogy az aktuális téma, amin keresztül az emberek épp belső munkát végeznek, addig téma, míg haza nem érnek az otthonukba, vagy ki nem lépnek a külvilágba . Ekkor már megszűnik a mélyreható gondolkodás, az elfogadás, a szeretet, mert kint a való világban ez nem divat. Sőt, ha ezt próbálod élni, akkor furcsán néz rád a többi ember, mintha olyasmit tennél, ami ütközik a társadalmi szabályokkal. 
 
Véleményem szerint, tisztán, őszintén élni bátorság kérdése, hiszen szembe mész az általános felfogással, nem vagy része a színháznak. Másrészt ahhoz, hogy valóban alkalmazd a hangzatos idézeteket, nem elég megosztani a Facebookon, hanem át kell ültetni a gyakorlatba, ami nem kis belső munka. A mély önismeret időigényes, kitartást igényel, hiszen nem egy napig tart, hanem egy hosszú folyamat, illetve azt várja minden egyes embertől, hogy az amint bent, úgy kint, elvét alkalmazza. 
 
Biztos nem véletlen, hogy ezek a kérdések most merültek fel az illetőben úgy, hogy azokat meg is osztotta a többiekkel, most érezte úgy, hogy valami belülről feszíti és azt ki kell írnia a világba.
 
A Vénusz a Skorpió utolsó fokán jár, még tart az érzelmek mély vizsgálata, ugyanakkor már belekúszik a Nyilas hittel teli szemléletmódja. Tehát egészen mélyre megyek az érzelmek boncolgatásába, de már nem csak vizsgálódom, hanem keresem a nagyobb összefüggéseket is a témával kapcsolatban. S hogy mi lehet még jelenleg a háttérben?...Valószínű, hogy többen érzékelik ahogy a Vénusz halad a Mars és a Plútó félkvadrátja felé, ami ugye az emberi kapcsolatokra nézve belső feszültséget okozhat. Nem tud együttműködni az érzelem és a szándék, az akarat. Viták, támadások előfordulhatnak, s a szeretet megélésében problémák adódhatnak. Ilyenkor érdemes megvizsgálni, mit szeretnék és mit érzek az adott témában, hogyan ütközik az érzelem és a felelősséggel átitatott szándék, akarat. 
 
Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék