Advent, belső munka, elcsendesedés, összegzés

2015.12.14 15:43

 

 

Advent, belső munka, elcsendesedés, összegzés

 

Így, Karácsony közeledtével, könnyebben rá tudunk hangolódni a belső munkára, hiszen az ünnepvárás ideális esetben nem nonstop vásárlást jelent, hanem elcsendesedést, befelé fordulást, a távozni készülő év átgondolását, értékelését és a tapasztalások megértését, elfogadását lelkiekben. Az adventi gyertyák fényénél nagyon sok emlék és érzés feltörhet, mintha a tűz nem csak a szobát világítaná meg, hanem a lelkünket is, így könnyítve meg az összegzését a búcsúzó évnek.

Egy kicsit olyan ez a folyamat, mint amikor a Szaturnusz belép a 12-es házunkba, s ennek következtében előtérbe kerülhet a belső munka, visszahúzódunk magunkba, jó esetben önként, rosszabb esetben az élet eseményeinek következtében. Fontos átalakulási időszak, hiszen szembenézhetünk önmagunkkal, mindazzal, amit elértünk az előző ciklusban, felülvizsgálhatjuk az értékrendszerünket, a vágyainkat, az emberi kapcsolatainkat, a spirituális fejlődésünket. Majd a megtisztulás után beléphetünk egy újabb ciklusba, s dolgozhatunk életfeladatainkon immár tudatosabban, lelkiekben fejlettebben.

Kívánok Mindenkinek csendes, meghitt Adventi készülődést, lehetőséget az idei év áttekintésére, hogy békében önmagunkkal és a világgal ünnepelhessük a Karácsonyt, s készülhessünk az új esztendőre!

 

Rajmon Beáta

 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék