2018. január

2018.01.08 07:44

 

Január hónap fontosabb energiaáramlásai

 
A hónap első felében meghatározó a Mars találkozója a Jupiterrel a Skorpió jegyében, illetve a Vénusz, Nap találkozója a Plútóval a Bakban.
Mindezek mellett a Merkúr is belefut az Uránusz trigonjába. 
 
A Bak jegyében létrejövő hármas találkozó során a jellemünk és az érzelmeink egyaránt erős változáson, transzformáción mehetnek át a Plútó energiái által. A Bakban jellemző lehet a célirányultság, önmagunkkal szemben maximalisták lehetünk, magasabbra tehetjük a lécet, mint általában, ugyanakkor megjelenhet a távolságtartás, a ridegség is, illetve az óvatosság érzelmi ügyekben. A Bakban azért küzdünk, hogy a céljaink megvalósulhassanak, még az érzelmi élet is alárendelődhet ezen iránynak. A Plútó a régi megszokott mintákat átalakíthatja, belső változáson mehetünk át, melyek a jellemre és az érzelmi megéléseinkre egyaránt vonatkozhatnak.
 
A Mars energiáit a Jupiter felnagyíthatja, sokkal dinamikusabbak, energikusabbak lehetünk, ugyanakkor Skorpió jegy lévén, ezek az energiák főként a belső önismeret irányában mozognak, melyek olykor fájdalmas megélésekhez, döntésekhez társulhatnak, ezen folyamatok gyümölcse optimális esetben a belső munka, illetve fontos elem lehet az elengedés megtanulása ebben a periódusban. 
 
A Merkúr támogató fényszöge az Uránusztól segítheti a fenti átalakulások megértését, szellemileg frissebbek lehetünk és az intuíció is hatékonyabb. A Halakban tartozkodó Neptun szintén segíti a fent leírtakat, hiszen az intuitív jegyekben tartozkodó planéták /Mars, Jupiter, Neptun/ segítő fényszöggel összkapcsolódnak.
 
A hónap közepén a Merkúr beéri a Szaturnuszt, így kommunikációnk, gondolkodásunk megfontoltabb, képesek vagyunk felelősségteljesen mozogni a kapcsolati hálónkban. A karma ura megfegyelmezi a Merkúrt, ezért a megfontoltság, az óvatosság lehet jellemző ezen időszakra. 
A Jupiter szextil fényszögbe kerül a Plútóval, ezen áldásos kapcsolat átformálhatja a hitrendszerünket és az életfilozófiánkat.
 
A hónap vége felé a Merkúr találkozik a Plútóval, a nagy átalakítóval, itt az amúgy törekvő, megfontolt, célirányos gondolkodás átalakulhat, elfojthatjuk a gondolatainkat, még inkább befelé figyelhetünk, s belül kereshetjük a dolgok mögötti magyarázatokat.
 
 
Rajmon Beáta
 
 
 
 
 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék