A szeretet utazásunk célja, értelme

2014.05.27 11:46

"Áraszd magad körül a szeretetet! A szeretet melegét. Akkor is, ha nem jár arra senki. Legalább te melegben vagy, ebben a jéghideg, közönyös világban. Akkor is, ha ez a meleg csak belőled sugárzik. Talán odajönnek köréd."
Müller Péter

 

 

A szeretet utazásunk célja, értelme

 

Szeretet...mit jelent ez a szó számunkra, mennyire van jelen az életünkben, hogyan tudja teljesebbé tenni kapcsolatainkat és életünk különböző területeit?
A szeretet számomra nem pusztán egy jól csengő fogalom, amit előszerettel használunk akkor is, ha nincs jelen életünkben, hanem minden emberi kapcsolatom, az élethez való viszonyom alapja. Ez az alfa, a kezdet, az alap, erre lehet építkezni és megtapasztalni általa önmagunkat és világunk nagyszerűségét. Ha jelen van a mindennapjaimban, akkor képes vagyok az elfogadásra, a feltétel nélküli szeretetre, ebben az esetben azért szeretem a másik embert, mert ő is egy szeretetre méltó lény...és nem azért mert jól viselkedett, vagy éppen megfelelt az elvárásoknak. Ezt nem lehet aggyal eldönteni, nem mondhatom azt, hogy holnaptól mindenkit szeretni fogok...ez az energia jelen van mindenkiben, pusztán elő kell tudni hívni. Ha felszínre engedem, akkor már teljesen más nézőpontból fogok a másik emberre tekinteni, a gyarlóságaival együtt látom teljes egésznek. Hiszen tudatában vagyok annak, hogy minden hibánk, gyengeségünk hozzánk tartozik, tanít valamire... sőt ha segítek neki, hogy ő is felfedezze önmagában a szeretetet, akkor hozzásegítem ahhoz az úthoz, melyen kivirágozhatnak az emberi kapcsolatai, megoldódhatnak magánéleti problémái. Hiszen minden nehézségünk hátterében a szeretethiány áll, akkor is, ha mindezt belátjuk és akkor is ha tagadjuk. Ahogy  el kezd áramlani a szeretet bennünk és általunk, megváltoznak a kapcsolataink, rálátunk saját egyediségünkre, arra az útra, hivatásra, melyben valami nagyszerűt hozhatunk létre.
Születésünk után egy ideig  igy tekintünk a világra, a szeretni tudás képességével, majd a növekedés magával hozza az előítéleteket, a cimkézést, az elszakadást önmagunktól, belső erőforrásunktól. Ezt az állapotot kell újból felfedeznünk, ezt a gyermeki, tiszta rácsodálkozást a világra, melynek segítségével átértékelődhetnek a kapcsolataink, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá válhat az életünk. Maga a folyamat roppant egyszerű :)... persze előtte mindenkinek be kell járni a maga vargabetűit ahhoz, hogy felébredjen benne a vágy arra, hogy újból teljes életet élhessen.


Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék