A rettegett 12-es ház, mint lehetőség a fejlődésre

2016.08.21 20:21
 
A rettegett 12-es ház, mint lehetőség a fejlődésre
 
 
Azok, akik valamilyen szinten foglalkoznak asztrológiával, vagy pusztán érdeklődve olvassák az ilyen jellegű írásokat, újságcikkeket, bizonyára találkozhattak már a horoszkópban található házak jelentésével. Most röviden csak annyit írnék, hogy mind a 12 házhoz különböző életterületek tartoznak, melyek közül a 12-es ház tűnhet a legfélelmetesebbnek. Hiszen itt találhatjuk a nagy életpróbákat, a megpróbáltatásokat az életünkben. A teljesség igénye nélkül felsorolnék még néhány dolgot, melyeket ehhez a házhoz társítunk: félelmek, krónikus betegségek, magány, elszigetelődés, zárt intézetek, titkos ellenségek.
 
Ugyanakkor ez a ház okkult terület is, itt van lehetőségünk arra, hogy az Ego feloldódjon a Mindenségben, hogy átlépjük a határainkat, szembenézve a félelmeinkkel, megismerjük magunkat, a bennünk lakozó Teremtő Istent. Ehhez talán az egyik legjobb út, a mély belső munka, melyhez magány, bizonyos fokú elzárkózás szükséges, amikor a fókuszunk a világi dolgoktól a lelki élet felé fordul, amikor keressük a mélyebb összefüggéseket az életünkben.
 
Ha ebben a házban meglátjuk a fejlődés lehetőségét, s nem csupán csak a sorscsapásokat társítjuk hozzá, akkor nagyot léphetünk előre személyes fejlődésünkben. Persze ehhez egyfajta irányváltás szükséges, amikor önmagunkat, az élet összefüggéseit nem kívül keressük, hanem egyre beljebb haladva, a bensőnkben.
 
Ez a belső utazás nem éppen könnyű diadalmenet, hiszen a tudatalattiból olyan élmények kerülhetnek a felszínre, melyekhez fájdalmak kötődnek, viszont megértésük, feldolgozásuk mindenképpen segítségünkre lehet. Mindezek mellett a ma embere nehezen szán időt önmagára, s ha meg is teszi, szeretné, ha fejlődése gyors és látványos lenne. Személy szerint azt gondolom, hogy önmagunk meghaladása kitartó, hosszú belső munkával lehetséges.
 
Rajmon Beáta

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék