Tervezett élet

2015.07.27 09:28

 

 

"Minden vágy magában hordozza spontán beteljesülésének mechanizmusát. A vágy színtiszta lehetőség, amely igyekszik megnyilvánulni."
Deepak Chopra

 

Tervezett élet

 

- Légy spontán, haladj az áramlattal!

- Nem tehetem, akkor összedől az életem. Mindent szeretek precízen eltervezni, akkor érzem magam biztonságban.

- Mi történik, ha valami nem úgy alakul, ahogy eltervezed?

- Elég nehezen viselem, olyan mintha kicsúszna a kezemből az irányítás.

- Ha ennyire kontrollálod a döntéseidet, akkor hogyan engeded be a csodákat az életedbe?

 

Ha mindig mindent kontroll alatt tartunk, elmennek mellettünk a csodák, a lehetőségek, melyek új irányt szabhatnak az életünknek. A biztonsághoz való ragaszkodás megöli a spontaneitást, ami a lélek szabadságát korlátozza és egyben olyan életet eredményez, ami pusztán az ego szempontjából praktikus. 

Bármennyire meglepő, sokszor azért nem találunk rá az utunkra, a párunkra, a hivatásunkra, mert félünk a változástól, félünk az élet által felkínált lehetőségektől, félünk a csodáktól. Ami nem megszokott, amire nincs ésszerű magyarázat, az sokszor félelmetes lehet, ugyanakkor magában hordozhatja a fejlődés lehetőségét, a lélek szabadságát, a kibontakozást.

Talán furcsán hat, ha azt mondom, hogy vannak vágyaim, céljaim, de a megvalósítást illetően nincsen kőbe vésett szabály. A vágyak a lelkemben születnek és hagyom, hogy a maguk tempójában, az élet által felkínált lehetőségek mentén valósuljanak meg. Ez sokszor váratlan módon megy végbe, amit esetleg a környezetem nehezen ért, mindenesetre a családom már hozzászokott. Nálunk egy családi nyaralás is hozhat meglepetést, az előre eltervezett uti cél az utolsó pillanatban is módosulhat, ha a benső iránytűm mást sugall. Viszont pont ettől a "rugalmasságtól" alakulnak úgy a dolgok, hogy az mindenki számára jó lesz és olyan tapasztalatokkal gazdagodunk, amire utólag mindannyian szívesen gondolunk vissza. 

Mindig több lehetőség között választhatunk, hogy ezeket meglátjuk-e, pusztán nyitottság kérdése. Az egyik út kiszámítható, tervezett, sokszor rémesen unalmas, viszont az ego számára biztonságos. A másik fordulatos, tele van meglepetésekkel és ahhoz, hogy rálépjünk, bátorságra van szükségünk. Viszont ezen az úton tudunk rátalálni önmagunkra és itt találkozunk az élet csodáival.

 

Rajmon Beáta

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék