Tervezett élet

2015.07.27 09:28

 

 

"Minden vágy magában hordozza spontán beteljesülésének mechanizmusát. A vágy színtiszta lehetőség, amely igyekszik megnyilvánulni."
Deepak Chopra

 

Tervezett élet

 

- Légy spontán, haladj az áramlattal!

- Nem tehetem, akkor összedől az életem. Mindent szeretek precízen eltervezni, akkor érzem magam biztonságban.

- Mi történik, ha valami nem úgy alakul, ahogy eltervezed?

- Elég nehezen viselem, olyan mintha kicsúszna a kezemből az irányítás.

- Ha ennyire kontrollálod a döntéseidet, akkor hogyan engeded be a csodákat az életedbe?

 

Ha mindig mindent kontroll alatt tartunk, elmennek mellettünk a csodák, a lehetőségek, melyek új irányt szabhatnak az életünknek. A biztonsághoz való ragaszkodás megöli a spontaneitást, ami a lélek szabadságát korlátozza és egyben olyan életet eredményez, ami pusztán az ego szempontjából praktikus. 

Bármennyire meglepő, sokszor azért nem találunk rá az utunkra, a párunkra, a hivatásunkra, mert félünk a változástól, félünk az élet által felkínált lehetőségektől, félünk a csodáktól. Ami nem megszokott, amire nincs ésszerű magyarázat, az sokszor félelmetes lehet, ugyanakkor magában hordozhatja a fejlődés lehetőségét, a lélek szabadságát, a kibontakozást.

Talán furcsán hat, ha azt mondom, hogy vannak vágyaim, céljaim, de a megvalósítást illetően nincsen kőbe vésett szabály. A vágyak a lelkemben születnek és hagyom, hogy a maguk tempójában, az élet által felkínált lehetőségek mentén valósuljanak meg. Ez sokszor váratlan módon megy végbe, amit esetleg a környezetem nehezen ért, mindenesetre a családom már hozzászokott. Nálunk egy családi nyaralás is hozhat meglepetést, az előre eltervezett uti cél az utolsó pillanatban is módosulhat, ha a benső iránytűm mást sugall. Viszont pont ettől a "rugalmasságtól" alakulnak úgy a dolgok, hogy az mindenki számára jó lesz és olyan tapasztalatokkal gazdagodunk, amire utólag mindannyian szívesen gondolunk vissza. 

Mindig több lehetőség között választhatunk, hogy ezeket meglátjuk-e, pusztán nyitottság kérdése. Az egyik út kiszámítható, tervezett, sokszor rémesen unalmas, viszont az ego számára biztonságos. A másik fordulatos, tele van meglepetésekkel és ahhoz, hogy rálépjünk, bátorságra van szükségünk. Viszont ezen az úton tudunk rátalálni önmagunkra és itt találkozunk az élet csodáival.

 

Rajmon Beáta

 

Elérhetőség

Rajmon Beáta

rajmonbeata@gmail.com

Keresés

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode