Rejtőzködő erő

2014.04.25 09:49

 

 

"Sok ember összekeveri az önközpontúságot az önzéssel. De ha egyszer megtaláltad a saját egyensúlyodat, megtalálod a belső békét és belső erőt ahhoz is, hogy igazán fontosat adjál a világnak."
Dan Millman

 

Rejtőzködő erő

 

Vajon tudatában vagyunk-e mérhetetlen erőnknek, saját belső erőforrásunknak?
Első körben úgy tűnhet, a mondat elég egoista megközelítése önmagunknak, azonban a mögöttes tartalom sokkal érdekesebb. Mit jelent számunkra az erő... fizikai erőt, netán kiváló szellemi képességeket, hatalmat, stressztűrést, vagy olyan belső katalizátort, ami az adott pillanatban a lehető legjobb megoldásra sarkall bennünket és gyakorlatilag mindig rendelkezésünkre áll, változatlan formában...Attól függően, milyen nézőpontból szemléljük az életet, fogunk választani a  fenti válaszok közül.
Belső erőnk megtalálása nem is olyan egyszerű, általában akkor találkozunk vele, amikor valamilyen katarzist élünk át. Ezekben az élethelyzetekben két lehetőség közül választhatunk, vagy áldozatként viselkedünk, a felelősséget áthárítva a környezetünkre, vagy tudatos teremtőként, megkeresve az adott szituációban rejlő tanítást és abból kiindulva belső erőnkre támaszkodva megújulunk.
Nyilván a második megoldás lesz a gyümölcsözőbb, mégis sok esetben választjuk az áldozat szerepét, hiszen önmagunkon kívűl keresni a hibákat és a megoldást is, sokkal könnyebbnek tűnhet. Viszont teremtőként ráérezhetünk saját belső hatalmunkra, arra a mérhetetlen energiaforrásra, ami mindig jelen van és bennünket szolgál. A kérdés az, hogy élünk-e a lehetőséggel...
Ezt a fajta megközelítést ideális esetben már gyermekként elsajátítjuk, őszinte, támogató, tudatos szülői háttérrel. Igy fiatal felnőttként sokkal könnyebb dolgunk lesz, hiszen csak emlékeznünk kell és az élet viharaiban bensőnkre támaszkodva mindig megtaláljuk a megfelelő irányt. Tudatában leszünk, hogy az adott probléma egy lehetőség, melyből tanulhatunk és benső erőnket hasznosítva győztesen kerülhetünk ki.
Sajnos azonban nem ez az általános, sokkal jellemzőbb,, hogy felnőttként szembesülünk lelki nagyságunkkal, egy-két nagyobbra sikeredett "pofon" után. Viszont önmagunkra rátalálni soha nem késő...

Néhány kérdés, melyek segíthetnek a belső utazásban:

Pozitívan, vagy negatívan vélekedsz a világról, az emberekről, önmagadról?
Szánsz-e elegendő időt az elcsendesedésre, hogy találkozzál benső éneddel?
Képes vagy felelősséget vállalni életed minden pillanatáért?

Rajmon Beáta


 
 



 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék