Mit jelent számodra a siker?

2013.06.01 15:28

 

"Ha el merem képzelni azt, ahova el szeretnék jutni - akár fizikai, akár lelki értelemben -, az fél siker, mert csupán az valósulhat meg kívül, amit belül már képes voltam megteremteni."

Kádár Annamária

 

Mit jelent számodra a siker?

Egy látszólag egyszerű kérdés, mégsem megy csuklóból a válasz.
Azt gondolom nem árt időnként felülvizsgálni az életünket, beleértve önmagunkat is.
Mi a siker számomra? Egyértelműen meg tudom-e fogalmazni?
Attól érzem magam sikeresnek, ha rendben van a magánéletem, boldog párkapcsolatban élek, gyönyörű gyerekeket nevelek, vagy ha sikeres vagyok a munkámban, felfelé ível a karrierem? Valószinűleg a válaszok megoszlanának, bár sokan jelölnék meg mindkét területen elért eredményeiket ugyanolyan fontosnak.  Azonban kevesen tudnak mindenhol  maximumot nyújtani, de ha mégis megvalósul, akkor sikeresnek mondhatják magukat...vagy talán még mindig nem érték el azt az állapotot, ami megszaporítja az örömteli pillanatokat az életükben? Ha jól fizető állással rendelkezünk még nem jelenti azt, hogy amit végzünk, az boldogsággal tölt el bennünket. A családban megélt örömök is egy szeletét adják a nagy egésznek. De akkor hogyan érhetjük el a belső elégedettséget, hogyan lehetünk igazán sikeresek?
Meg kell találnunk azt a tevékenységet, aminek a végzéséhez megfelelő képességekkel rendelkezünk és egyfajta belső vágy hajt bennünket , hogy ezt a külvilágban kamatoztathassuk. Mindenki dédelget álmokat egészen apró gyermekkorától, sokszor ezek az álmok segítenek meg találni azt az utat, amin ha végighaladunk kiteljesedhetünk. Az már csak bónusz, ha  embertársaink számára is valami hasznosat adhatunk általa.
Rajmon Beáta
 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék