Ismered önmagad?

2013.07.17 22:57

 

 

"Ha ellenállunk a kisértésnek, hogy elhiggyük, mások megmondhatják, kik vagyunk, akkor szép lassan felragyogtathatjuk a lelkünkben szunnyadó napot."
Paulo Coelho

 

 

Ismered önmagad?

 

Ismered önmagad, tudod, hogy ki vagy valójában, milyen értékeid és milyen gyengeségeid vannak?
Ha a válaszod igen, akkor valószínűleg a helyeden vagy, azt a munkát végzed, ami örömmel tölt el és olyan kapcsolatban élsz, ami boldogságot ad számodra.
Vagyis tisztában vagy önmagaddal, sőt őszintén rálátsz önmagad gyenge és erős pontjaira, ennek tudatában alakítod a mindennapjaidat, a munkádat, a párkapcsolataidat, sőt a gyermekeid nevelésében is teljes valóddal részt veszel.
Ha nem, vagy csak részben látod ki is vagy valójában, akkor előtted a lehetőség, hogy megismerkedj önmagaddal!
Ez a találkozás mélyreható, meghatározza a jelenedet és  a jővődet éppúgy, mint ahogy magyarázatot ad a múlt tévedéseire is. Amikor elérkezel oda, hogy önmagadat felvállalva, tudatosan alakítod pozitív irányba az életed, akkor a környezeted irányában tanúsított megfelelési kényszer eltűnik az életedből. A szerepek, amelyek meghatározták a hétköznapjaidat, s amelyek alapján embertársaid vélekedtek rólad, elveszítik jelentőségüket. Tulajdonképpen kikerülsz abból a csapdából, amiben szinte mindenki részt vesz, másoktól várja a megerősítést, hogy ő jó és szerethető, értékes tagja az emberiségnek. Sőt tovább megyek teljesen egyedi vagy, olyan képességekkel és tulajdonságokkal felruházva, ami  csak rólad mondható el, s amelyek kiaknázásával egy tartalmas életet alakithatsz ki, amelyben jól érzed magad.
Soha nem késő, találkozz önmagaddal, hogy utána új, boldogabb irányt vehessen az életed!

Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék