Hallgass a szívedre!

2016.08.11 19:55

 

Hallgass a szívedre!

 

Az emberek többsége racionálisan közelít az élet nagy dolgaihoz, a megérzéseiket félve használják, nem bíznak benne. Akinél alapvetően jól működne, ott is erős lehet az önkontroll, s egy-egy feltörő érzésnél, gondolatnál rögtön bekapcsol a racionális elme és megkérdőjelezi mindazt, ami lélek szintről a felszínre törne. Pedig nagyon sok segítséget kapnánk, kevesebb varga betűre lenne szükségünk az életben, ha meghallanánk azokat az információkat, melyek a bensőnkből érkeznek.

Egészen kisgyermekkortól belénk ivódhatnak a következő mondatok: Jól gondold meg, mit teszel! Hallgass a józan eszedre! S mi jó tanuló módjára, alkalmazzuk is ezeket az intelmeket. Vajon miért olyan fontos, hogy a józan eszünk alapján cselekedjünk, s ne a megérzéseinket helyezzük előtérbe...Azt gondolom, hogy a megérzések használata erős belső hitet kíván tőlünk, azt is mondhatnám elköteleződést a hit mellett, s bátorságot, hogy el merjük hagyni a társadalom és a család által belénk nevelt életszemléletet. 

Ha most felnézek az égre, hasonlót látok, a Neptun a Halakban arra biztatna, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, míg a Szűzben álló Merkúr, Vénusz racionálisan közelít a dolgokhoz, elemezgetjük még az érzéseinket is, ahelyett, hogy élnénk őket. Viszont a Nyilasban álló Szaturnusz a tiszta hit, a tiszta szellemiség mellett való elköteleződést várná...s ha ez megszületik, akkor talán nem feszít bennünket a racionalitás és a megérzés alapú megközelítés közötti ellentmondás az életben.

 

Rajmon Beáta

 

 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék