Beleragadva a fájdalmakba

2023.03.14 15:37

Aki ismer, valószínűleg tudja, hogy a gondolataim, amiket közzéteszek, mindig szorosan kapcsolódnak az aktuális energiákhoz, melyeket néhányan tudatosan élnek át, mig mások értetlenül sodródnak az épp aktuális élethelyzetben. Mostanában a fájdalommal talán intenzívebben találkozhatunk különböző életterületeken keresztül. A fájdalom, ha szeretnénk, ha nem, része az életünknek. Nincs olyan emberi sors, amiben ne lenne nehézség, elakadás, válság, krízis. Ezek mind hatalmas tanítómesterek számunkra, ha éberen figyelünk, és keressük a mögöttük rejlő 'miérteket'. Kevesen látják az életüket úgy, mint egy komplett történetet, amiben felismerhető, hogy az egyes szereplők, milyen feladattal jöttek hozzánk, és mire tanítanak minket. Akinek viszont 'nyitva van a szeme', az a fájdalmat akár ugródeszkának is felhasználhatja, amelynél először átéli, megérti, majd tapasztalatokkal gazdagodva, tudatosabban továbbhalad az életben.

A fájdalom többféle lehet /testi, lelki/, viszont a létezésével mindig felhívja valamire a figyelmünket. Persze az rajtunk múlik, hogy miként reagálunk egy-egy nehezebb élethelyzetre. A fájdalmat nem lehet kikerülni, elfojtani sem érdemes, mert a tudatalattiban való megrekedése esetleg megjelenhet valamilyen betegség formájában, ezért legjobb, ha elfogadjuk, hogy jelen pillanatban része az életünknek. Ahogyan a gyásznál is különböző szakaszokon megyünk keresztül, úgy a fájdalmas megéléseknél is megfigyelhetők különböző lépcsőfokok, és soha nem hagyhatunk ki egyet sem. Aki párkapcsolati krízist él meg, nem ugorhatja át a kellmetlen részeket, miközben azt várja, hogy a dolgok majd maguktól megoldódnak, és minden csoroghat tovább a régi mederben. Át kell élni a veszteséget, a vele járó fájdalmat, dühöt, csalódottságot, ezek természetes emberi reakciók ebben az esetben. Viszont, amikor a másik hibáztatásának a szakaszából, és az önmarcangolásból kilép az illető következő fázisba, érdemes megvizsgálni, hogy mi volt a történetben az ő felelőssége. Miután ezt tisztán látja, utána tud elindulni a kút fenekéról felfelé,  és elkezdheti felépíteni az új életét, amiben szerencsés esetben már nem lesz ugyanolyan, mint régen, hanem tudatosabban, a régi hibáktól megszabadulva, azokon felülemelkedve léphet be egy másik ember életébe.

Mindannyiunknak vannak gyenge pontjai, visszatérő problémái, fájdalmai. Hogyan viszonyulunk a fájdalomhoz, a nehézségekhez? Érdemes ezeket megfigyelni, átgondolni, hogy mi lehet az oka annak, hogy hasonló utcába sétálunk be többször, hasonló partnereket vonzunk be az életünkbe, és hasonlóan reagálunk a nehézségekre. Honnan jön ez a reakció, kitől tanultuk, hogy így viszonyuljunk az emberi kapcsolatokhoz, az élethez? Mi a tanulnivalónk, hogyan tudjuk átírni a régi mintákat, azért, hogy az életünk teljesebb legyen, és nem utolsó sorban azért, hogy találkozzunk a bennünk lévő Szeretettel.

Ha szeretnél a témáról bővebben, kicsit más nézőpontból is olvasni, látogass el a www.felicitysheer.com weboldalamra, ahol a Blog - Csak Tagoknak menűben megteheted, illetve a webáruházból vásárolhatsz ezoterikus könyveket. 

Rajmon Beáta

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék