Áldott, Boldog Karácsonyt!

2014.12.12 09:15


"A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei is vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt várni nem lehet. A népek lelkületében kell jobb igazságnak fakadnia ahhoz, hogy jobb világrend születhessék."
Makkai Sándor

 

Áldott, Boldog Karácsonyt!

 

Közeleg a Szeretet Ünnepe, amikor jókívánságainkkal köszöntjük szeretteinket, barátainkat, ismerőseinket. Beköltözik otthonunkba a meghitt hangulat, a csodavárás és a béke. Végre kiléphetünk a hétköznapok taposómalmából, hogy egy kicsit a lelkünk is megpihenhessen, töltekezzen. Odafigyelünk egymásra, nagyokat beszélgetünk, játszunk gyermekeinkkel, örülünk a másik örömének, a szívből jövő ajándékoknak, a meglepetéseknek. Mintha egy másik világba csöppennénk, amikor az idő egy kicsit lelassul, nem a külvilágra fókuszálunk, hanem a bennünk lejátszodó történésekre. Ilyenkor mindenki felveszi az ünnepi ruháját, s a bensőnket is fénnyel töltjük meg.

Felvetődik néhány kérdés: Lehet, hogy egész évben erre a pár napra készülünk, s az idő többi részében csak áhítozunk a belső békességre? Miért nem tudjuk mindennap megélni a szeretetet, a boldogságot, az összetartozás élményét? Mi szükséges ahhoz, hogy észrevegyük a hétköznapok áldásait?

Olyan kérdések, melyek ott lebegnek körülöttünk, mi mégsem keressük a választ, mert az kemény belső munkát igényelne. A ma embere, pedig folyamatosan úton van, nem ér rá elmélkedni, befelé fordulni. Csakhogy úton lenni, az én olvasatomban egész mást jelent, amikor a saját ösvényünket tapossuk összhangban a lelkünkkel, a világgal, a természettel. Amikor úgy rezdülünk, úgy cselekszünk, hogy az számunkra éppúgy öröm legyen, mint a környezetünknek. Nem kell nagy és kivitelezhetetlen dolgokra gondolni, pusztán örülni a létezésnek, tisztelni egymást, megélni a vágyainkat, keresni a lehetőségét annak, hogy kapcsolódni tudjunk egymáshoz, áramoljon közöttünk a szeretet.

Kívánom, hogy minden egyes napunk legyen olyan szép, mint a Szeretet Ünnepe! Érezzük a hálát, mindazért, ami körülvesz bennünket, a családunkért, az otthonunkért, azért, hogy van az asztalon mindennap étel, lássuk meg a hétköznapi csodákat, lassítsunk egy kicsit és élvezzük az életet. 

 

Rajmon Beáta

 

 

 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék