A tiszta szellemiség átültetése a gyakorlatba

2016.05.20 10:27

 

A tiszta szellemiség átültetése a gyakorlatba

 

Az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalom, hogy az emberek erősen keresnek valamiféle kapaszkodót, ideológiát, ami irányt mutat, s emiatt kevésbé érzékelik úgy, mintha kicsúszott volna a lábuk alól a talaj...A probléma pusztán akkor jelentkezik, ha ez az ideológia a valóságtól elrugaszkodott, nem tiszta. Általános jelenség, hogy olyan eszmét akarnak átültetni a gyakorlatba, mely tele van illúzióval, viszont ez belső frusztrációt okozhat. Ha az életfilozófiám messze áll a valóságtól, könnyen csalódhatok úgy a világban, mint önmagamban. Ezt az ellentmondást tükrözik a bolygók is jelen pillanatban. (Halak Neptun szemben áll a Szűz Jupiterrel.)

Mi lehet a megoldás? Megvizsgálni önmagamat, ki vagyok én, mi dolgom a világban, milyen értékrenddel rendelkezem, milyen célom, küldetésem van, ezek mennyire állnak összhangban azzal a hitvallással, amit képviselek, vagy hangoztatok a világban. Ha már az első felén túljutottam és megismertem önmagam, akkor talán könnyebben láthatok rá azokra az eszmékre, melyek belül mozgatnak, motiválnak. Érdemes feltenni a kérdést magunkban: Mi az üzenetem a világ számára? Ezután megvizsgálhatom, hogy az életfilozófiám mennyire tiszta, mennyire mentes hamis nézetektől, illúzióktól, hiszen ezek könnyen csapdába csalhatnak. 

Véleményem szerint, erre az ideológiai vizsgálatra késztethet a Nyilasban tartózkodó Szaturnusz is, mely feszítő fényszögben áll a fent említett bolygókkal. Mivel a bolygók alapvetően a bennünk lévő harmóniát, vagy diszharmóniát tudják felszínre hozni,
(" Amint fent, úgy lent.") így elsősorban azokat érinthetik érzékenyen ezek a történések, akik még nem találtak rá önmagukra és nem a saját, tiszta életfilozófiájukkal összhangban élik a napjaikat.

 

Rajmon Beáta

 

 

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék