A tiszta, feltétel nélküli szerelem, szeretet

2019.07.11 07:43

 

Egy ideje a fülemben cseng egy értékes gondolat: "Fiam, csak akkor vedd el a szerelmedet, ha úgy érzed, hogy nem tudnád leélni nélküle az életed, ha csak egy kicsit is meginogsz a kérdésben, akkor engedd el!" Bölcs meglátás, talán kevesen vannak, akik ezt komolyan gondolják és eszerint cselekednek. 

De mit jelenthet az, hogy nem tudnád leélni nélküle az életed... A párkapcsolatok nagy részét a vonzalom, a szex, az anyagi előrejutás lehetősége, a közös érdeklődési kör, vagy a biztonság tartja egyben. Nyilván ebből a csokorból elég egy is, ahhoz, hogy a pár évekig, évtizedekig együtt éljen. Azt gondolom, ez csak a felszín, ezek azok a vágyak, amiket az Ego generál és nem a lélek. Ettől függetlenül így működnek az emberek és nagyon ritka az a kapcsolódás, ahol valójában lélekszinten kötik össze az életüket. ...Nem tudnád leélni nélküle az életed... Ha sorra venném a fent említett vágyakat, akkor mindegyikről elmondható, hogy egy idő után megfakul, megszokássá válik, vagy épp az anyagi biztonság megteremtése után, már nem szükséges a másik fél, ahhoz, hogy az élet komfortos legyen. 

Milyen lehet az, amikor nem tudom leélni a másik fél nélkül az életem? Amikor minden áldott nap vágyom a mosolyára, az ölelésére, a gondolataira, amit megoszt velem, vágyom arra, hogy a lelkem érezze a lelkét, a benne lezajló történéseket. Amikor örömmel tölt el, ha örül és felemelem, ha épp nehézségeket él meg. Amikor meglátom benne a fényt, a tiszta szeretet forrását, meglátom benne Istent. Valószínűleg most sokan úgy érezhetik, hogy ezek olyan gondolatok, melyek csak a filmekben valósulhatnak meg, vagy még ott sem... Pedig létezik ilyen ... De nem várjuk meg azt az embert, akivel mindez megélhető, mert ahhoz, önmagunkon is sokat kell dolgozni, hogy másként tekintsünk egy párkapcsolatokra, ne az "energia" forrását lássuk benne, hanem a fény egyesülését. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy ilyen minőségű kapcsolatban nincsenek feladatok, problémák, csak a felek ezeket magasabb szintről látják és a megoldást is a bennük lévő tiszta szeretet hozza el. Hiszem, hogy az élet akkor mutatja meg a másik felünket, amikor készen állunk legbelül, lélekszinten, amikor más értékrend szerint gondolkodunk és élünk, amikor a Fény kerül életünkben az első helyre.

 

Rajmon Beáta

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék