A bennünk élő csodák

2014.08.15 08:57

 

"A csodák nem a természet törvényeinek ellentmondó dolgok; csak azért gondoljuk, hogy azok, mert nem ismerjük a természet törvényeit."
Paulo Coelho

 

A bennünk élő csodák

 

Egy kedves ügyfelemen keresztül szeretném szemléltetni a fent leírt mondatot. Bevezetésként annyit írnék, hogy mindenkiben más és más világ él, ezt a világot csak nagyon kevesen láthatják a maga nagyszerűségében. Az emberek többsége csupán a felszínt mutatja meg a külvilágnak, a burok alatt rejtőzködő csodákat féltve őrzik, mintha szégyellnivaló lenne. 
Mindnyájunknak határozott  elképzelése van  arról, hogy mennyit célszerű felfedni magunkból, illetve arról is, hogy milyen képet kell mutatnunk az embertársainknak ahhoz, hogy elfogadjanak. Ez a kép sokszor távol áll attól a valóságtól, amilyenek valójában vagyunk. Egy kedves ügyfelem úgy fogalmazott, hogy "most valami olyant mutattam meg magamból, amit még senki nem láthatott". Amikor megkérdeztem, hogy vajon mások miért nem láthatták ezt a embert, akivel én találkoztam, azt felelte: Mert nem gondoltam, hogy én ezzel együtt vagyok szerethető és inkább elrejtettem a külvilág elől. Ami nagy hiba volt, mert ha tudatosan felvállalta volna ezt az oldalát, akkor esetleg olyan munkát találhatott volna, amit szívvel-lélekkel csinálna, olyan párt találhatott volna, akivel összhangban tudná megélni a mindennapokat. De még így sem késő, mert minden pillanat alkalmas a változásra, a változtatásra...arra, hogy a bennünk élő csodákat kamatoztassuk a világban
A kérdés az, hogy most miért tette meg...mert olyan szintű elfogadásban volt része a coaching során, ami által megszűnt a megfelelni akarás, nem voltak előítéletek, elvárások vele szemben és ez megnyitotta azokat a kapukat, melyeket eddig tudatosan zárva tartott. Nagy öröm volt látni, ahogyan átlépte önmaga határait és bátran mert szárnyalni.
Köszönöm...

Rajmon Beáta

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék