Asztrológia & Coaching & Könyvek

Meddig marad együtt egy pár

2014.08.04 15:10

 

 

 

 

"Idővel az érzelmi szárnyalás alábbhagy, és visszatérünk a valóság talajára. Párunk megtanulta és rendszeresen használja a szeretet-nyelvünket, akkor érzelmi igényeink továbbra is be lesznek töltve. Ellenkező esetben lassanként kiapad a szeretet-tankunk. Sokan ebből a helyzetből egy újabb szerelembe menekülnek, s kezdődik minden elölről. Társunk érzelmi szükségletének betöltése választás dolga. Naponta meg kell hoznunk a döntést, hogy betöltjük szeretetvágyát. Ha érzi szeretetünket, a szerelemből való kijózanodás után is tele lesz a szeretet-tankja."
Gary Chapman

 

 

Meddig marad együtt egy pár

 

 

Egy érdekes kutatásra bukkantam a napokban, a Journal of Family Psichology című szaklap munkatársai arra keresték a választ, hogy meddig marad együtt egy pár. A vizsgálatban résztvevő házaspároknak a következő kérdésre kellett válaszolniuk: Hogyan ismerkedtek meg?

A szakemberek az adott válaszok kielemzése alapján, meglepő pontossággal meg tudták mondani, hogy kb. meddig maradnak együtt a párok...Azokra a párokra, akik színesen, nyitottan beszéltek a találkozásukról, hosszú párkapcsolat várt, akik viszont zárkózottak voltak, negatív módon kommunikáltak, azok viszonylag rövid idő múlva elváltak...

Magam is tapasztaltam, hogy azok az emberek, akik már érzelmileg nem kötődnek a párjukhoz, mennyire tárgyilagosan tudnak róla beszélni, mintha egy kívülálló személyről lenne szó, nem pedig életük párjáról.

Ebben az esetben érzelmi töltés már nincs jelen, a két fél között nem áramlik a szeretetenergia, ennek ellenére fejben még ragaszkodhatnak egymáshoz, de ez pusztán a felszín. A valóságban már elengedték egymás kezét, általában a  megszokás, az anyagiak, a gyerekek tartják őket egymás mellett. Nagyon nehéz maga a felismerés is, megérteni, hogy a kapcsolatban már nincs szikra, amit lángra lehetne lobbantani.

Amíg két fél között áramlik a szeretet, addig a problémák orvosolhatók, a nehézségek átmenetiek és mindig a megoldásra törekednek a felek. Persze ezek a helyzetek megkívánják mindkét féltől a maximális odafigyelést, az őszinteséget és a meglelő konfliktuskezelést. A párkapcsolatokon belül általában az egyik fél "jobban tud szeretni", ő az, aki keresi a megoldást a problémákra, aki szorgalmazza a lelki eszmecseréket, nincs is ezzel semmi gond, amennyiben a partner együtt tud vele működni. Akkor van gond, ha a párnak csak az egyik tagja tartja fontosnak a másik emelését, akár egy dicsérettel, egy érintéssel, egy kis figyelmességgel, vagy éppen ajándékkal, attól függően épp milyen szeretetnyelvet beszélnek.

Visszatérve a gondolatindító cikkre, valóban látható és érezhető, hogy egy kapcsolat mennyire életképes, mennyi szeretet vibrál a felek között, pusztán abból, ahogy kommunikálnak önmagukról és egymásról.

Te hogy mesélnéd el a megismerkedéseteket?
 

Rajmon Beáta

 

Elérhetőség

Rajmon Beáta

rajmonbeata@gmail.com

Keresés

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék

© 2013 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode