Asztrológia & Coaching & Könyvek

Intuició

2013.06.01 13:39
 
 

 

 

"Ne járj se gyorsabban, se lassabban, mint a lelked. Mert lépésenként tanítja meg, miben vagy hasznos. Lehet, hogy részt veszel egy nagy csatában, amely segít megváltoztatni a történelem menetét. De az is lehet, hogy csak rámosolyogsz valakire, aki éppen az utadba vetődik."

Paulo Coelho

 

Intuició
 

 
Minden humán munkatársnak , vezetőnek, akik folyamatosan emberekkel dolgoznak elsősorban az intuició munka közbeni meghallgatása nagy segítség lehet a sikerek elérésében. Sok aspektusa van az intuició alapú megismerésnek, felismerésnek. Elsősorban az a képesség, hogy kontaktusba hozd magad azzal a ’szubtilis energiával’, ami segít abban, hogy összeszedjünk a szükséges információt és a tudást. Mindez azt eredményezi, hogy jó döntéseket fogunk hozni a mindennapokban.
Az intuició azt a képességet jelenti, amivel meghallhatjuk azt a hangot, amit a tudatos ÉN mond, kreatívan és autentikusan . Ez a spiritualitásod hangja, azaz a ’magas ÉN ’.
A természet ilyen módon kalauzol bennünket; az intuicióval egy olyan spirituális ’GPS’-t kaptunk, amit az életünknek bármely területén használhatunk.
Én nem ismerek olyan esetet, amikor valaki valóban sikeres lett anélkül, hogy az intuicióját használta volna. Itt a siker alatt a valódi, belső sikert értem és nem a fizikai tárgyakban és hatalmi pozicióban megnyilvánuló ’külső’ sikereket.
Feltevődik a kérdés, hogy nem tévesztjük-e össze az intuiciót például az estleges félelem projekciókkal?
A félelmeink megszülik a békétlenséget és a stresszt . Az intuició éppen ellenkezőleg, a belső béke és biztonság érzetét hozza létre , még akkor is, ha a kapott információ meglepő vagy nehezen emészthető. Sokkal egészségesebb, ha képes vagy szembenézni a valósággal, mint hogy tagadásban élj. Az intuiciót általában a szívközponttal azonosítják. Amikor valaki kapcsolatba lép az intuiciójával és befogadja azt, a teste relaxált állapotba kerül, mert az ’üzenet’ befogadásra került. Amikor a félelemre kapcsolunk, a testünk nem tud megnyugodni, lazítani.
Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy kapcsolódjunk a magas ÉN-hez, azaz a spirituális Énünkhöz a meditáció. Ezáltal aktiváhatjuk az intuiciónkat Sokan a meditációt nehézkesen értik meg ezért távolságtartóak ezzel kapcsolatban. Valójában a meditáció egy egyszerű módszer arra, hogy megnyugtassuk a gondolkodásunkat, a lélegzésünket és a külvilágot pár percre kizárjuk a saját rendszerünkből. Csak így fogjuk tudni meghallani a spirituális énünk hangját.
Ez könnyen elérhető bárki számára: egy nyugodt helyen koncentrálj a légzésedre. Mikor beszívod a levegőt mond azt, hogy : ’Nyugodt…’ és amikor kifújod- ’ …vagyok ’. Folyamatosan ismételd, akkor is, ha a gondolataid vándorolnak.Csukott szemmel és min. 10 percig folytasd a gyakorlatot. Minél többször végzed ezt az egyszerű gyakorlatott, annál inkább fogod élvezni a megnyugtató, lazító hatását és egyre inkább fel fogod ismerni az intuiciód hangját.
Az intuició fejlesztésére sok technika létezik. Egyik egyszerű módja az, hogy felteszed magadnak a kérdést: mit mond az intuicióm erre az aktuális dilemmámra? Ezután hangosan megválaszolod a kérdést, azonnal, gondolkodás nélkül. Ez nagyon egyszerű a módja annak, hogy az intuiciód megadja a feedback-et. Légy nyitott! Sokan ezért nem hallják saját belső hangjukat, mert nem szoktak tudomást venni róla. Minnél inkább figyelembeveszed, annál evidensebb lesz, mert ez egy természetes összetevője minden személyiségnek.
Másik javaslat a naiv kérdés feltétele az adott problámával kapcsolatban. Pl.: Mit kell tudnom egy helyzetről? Hogyan tudom jobbá tenni ezt a kapcsolatot? Utána maradj csöndben és érkezik a válasz önmagadtól. Ami legelőször eszedbe jut azt cenzúra nélkül mond ki hangosan. Ez lesz a válasz, az igazi. Gyakorold ezeket pár hétig és az intuiciód teljesíteni fogja a küldetését.
Személyiségünk kis mértékben befolyásolja az intuiciós képességünket. Természetesen, ha valaki nyitott, pozitív gondolkodású akkor könyebben fogja meghallani a belső válaszokat.
Ami árt az intuiciónknak az a drog, sok alkohol, erőteljes stressz, düh, harag, álmatlanság és minden, ami ’open mindset’ ellentéte. Ahhoz , hogy dinamizáljuk az intuiciónkat, jó ha odafigyelünk saját spiritualitásunkra: viselkedj jól önmagaddal; ajándékozz belső, pozitív párbeszédeket saját magadnak; relaxálj; adj időt magadnak, hogy a természetben légy és élvezd a külvilág világ áldásait; bocsáss meg; élj és örülj minél több pillanatnak. Egy egyszerű attitűd változás, akár nagyobb pozitív változásokat eredményezhet rövid időn belül.
Gyakori kérdés: honnan tudom, hogy az intuició nem hibázik? Az intuició nem arról szól, hogy igaza van vagy sem. Arról szól, hogy rácsatlakozol-e arra, amit érzel vagy maradsz elválasztva az igazi érzéseidtől. Lenullázhatjuk a realitás érzékelésünket azzal, hogy nem figyelünk az intuiciónkra; a válaszokra, amiket kapunk. Ez azért van, mert a válaszok esetleg nem tetszenek! Az intuició kalauzol, de nem változtatja meg az érzéseid előjelét amikor meghallgatod a válaszokat. A lelki ’GPS’ kalauzol, de nem biztosítja a sima, gondtalan utat! Hallgathatod a ’GPS’-t vagy ki is kapcsolhatod.
Légy becsületes önmagadhoz, legyen meg hozzá a bátorságod! Ekkor tud az intuició személyes eszközzé válni az életutadon. Ha megtanulunk koncentrálni olyan gondolatokra, mint a béke, egyensúly, siker, pozitívan hozáállást mutatni, még akkor is ha az intuiciónk nem ad kényelmes választ számunkra, akkor rájövünk, hogy a helyes út nem a folyamatos kontroll gyakorlása, hanem a saját belső fejlődés. Ezután elkerülhetetlenül nálad lesz a csend és a béke.
Segítőknek egy fontos eszköze lehet szakmai területen az intuició helyes használata.
A gondolataink tiszta energiát képviselnek és nagyon lényeges , milyen energia vesz körül. Tedd, amit érzel, fogadd el az intuiciódat mint a Természet ajándékát, amit ma már a tudomány is elismer.
„Ami igazán számít az az intuició” (Albert Einstein)
Forrás. www.icfcoachklub.hu

Elérhetőség

Rajmon Beáta

rajmonbeata@gmail.com

Keresés

Médiaszereplések:

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/ezoteria/20140926/mmegbocsatas/

Nők Lapja Café: www.nlcafe.hu/csalad/20150218/hazassag-valsag-szerelem/

Családinet Magazin: www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22158/gyogyul_a_lelkem

Ajkai Televízió: www.youtube.com/watch?v=FO1KoGcIQOA

Cosmopolitan magazin 2017. februári szám: Segítség, a legjobb barátnőm egy troll!

Címkék

© 2013 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode